Hi-Tech Balkan - PC, Tableti, Telefoni

Click here to edit subtitle

Blog

view:  full / summary

Aplikacije koje vredi platiti

Posted by HTB Team on January 30, 2015 at 4:00 PM Comments comments (35)

Korisnici se većinom oslanjaju na besplatne aplikacije, zanemarujući one koje se plaćaju. Ipak, za male pare možete dobiti kvalitetan softver.

 

Tasker

Vaš pametni telefon je izuzetno jak uređaj, ali je ograničen od Gugla i proizvođača da maksimalno iskoristi potencijal. Umesto da rutujete telefon, uz pomoć ovog programa dobićete ogroman broj sistemskih podešavanja.

Cena: 3 EUR

Star Walk

...
Read Full Post »

Finski naucnici napravili pretrazivac bolji od Googlea

Posted by HTB Team on January 29, 2015 at 5:30 PM Comments comments (0)

Naučnici iz Finske tvrde da su izmislili internet pretraživač koji će prevazići sve aktuelne i omogućiti korisnicima mnogo efikasnije surfovanje.


 

SciNet, razvijen od strane naučnika u Helsinkiju, dizajniran je za kompleksne upite poput onih kada korisnici nisu sigurni kako da postave svoje pitanje pretra...

Read Full Post »

Slon testirao izdrzljivost telefona

Posted by HTB Team on January 29, 2015 at 5:25 PM Comments comments (0)

Mediji se utrkuju da na što inovativniji način testiraju nove uređaje, ali je ekipa iz Teherana otišla korak dalje od svih.Naime, oni su angažovali slona iz lokalnog zoološkog vrta da "pregazi" telefon kompanije HTC. Model Desire Eye jeste jak, ali je slon bio veliki izazov za njega.


Read Full Post »

Zaboravite na Chrome i Firefox, stize Vivaldi

Posted by HTB Team on January 28, 2015 at 3:50 PM Comments comments (0)

Tržište internet pregledača postalo je zanimljivije dolaskom novog softvera za surfovanje. Nastao iz kuhinje nekadašnjeg prvog čoveka Opere, donosi napredna rešenja za buduće korisnike.


 

Vivaldi je minimalističkog dizajna i poput Opere ima opciju Speed Dial, odnosno pristup najposećenijim sajtovima iz početn...

Read Full Post »

Flash je mrtav! YouTube uvodi HTML5

Posted by HTB Team on January 28, 2015 at 11:15 AM Comments comments (0)

Najpopularniji servis za pregled video sadržaja prešao je sa Flasha na HTML5 plejer. To znači da će gledanje video snimaka sada biti brže, stabilnije i ne crpi bateriju iz "pametnih" telefona.

 

 Mnogi su doživeli da im se video koji su gledali prekine i prikaže se ova fotografija. Odla...

Read Full Post »

Apple Pametni sat u Aprilu

Posted by HTB Team on January 28, 2015 at 11:10 AM Comments comments (0)

Prvi čovek kompanije Epl, Tim Kuk, otkrio je da će njihova verzija "pametnog" sata početi da se prodaje sredinom aprila.


 

Uređaj čija će osnovna cena iznositi 349 dolara najavljen je još u septembru prošle godine i od tada za njega vlada veliko interesovanje javnosti.

 

Sat će do...

Read Full Post »

Predstavljen laptop kome baterija traje 18 sati

Posted by HTB Team on January 28, 2015 at 11:05 AM Comments comments (1)

Peta generacija Panasonikovih laptopova donosi odlične karakteristike od kojih se svakako izdvaja baterija koja traje 18 sati. 

Model Toughbook 31 pokreće Intelov procesor i5 poslednje generacija što se dodatno odrazilo na dugotrajnost baterije. Standardna baterija ovog uređaja omogućava rad od 18 sati, a ukoliko se i...

Read Full Post »

Rat konzola: ko pobedjuje: Ps4 protiv Xbox one

Posted by HTB Team on January 28, 2015 at 11:05 AM Comments comments (0)

Borba između ove dve konzole se zahuktala nakon što su kompanije počele da objavljuju igre za njih. Donosimo vam prednosti i mane oba uređaja.


 

Dizajn

Malo korisnika će se odlučivati samo na osnovu dizajna, ali on je svakako bitan do neke mere. Stoga ćemo spomenuti da je Xbox primetno veći i teži za skoro kilo...

Read Full Post »

Predstavljen prvi film u virtuenoj realnosti

Posted by HTB Team on January 28, 2015 at 10:55 AM Comments comments (0)

Kompanija Oculus Rift predstavila je na Sundance festivalu svoj prvi kratki film nazvan Lost. Njega su posetioci mogli da pogledaju uz pomoć virtualnih naočara. 

U filmu gledalac se postavlja u ulogu velike robotske ruke koja se nalazi u šumi i traga za svojim telom. Iako je sama okolina u kojoj se ruka kreće inter...

Read Full Post »

Sedam noviteta koji ce 2015. godinu uciniti odlicnom

Posted by HTB Team on January 27, 2015 at 10:30 AM Comments comments (0)

Prošla godina donela je veliki broj novih uređaja, predstavljene su nove tehnologije i značajno su unapređene već postojeće, ali ova godina bi trebalo da bude izuzetno uspešna. Sudeći po najavama, imaćemo više noviteta nego ikada do sada.


 

Baterija

Problem koji muči korisnike ...

Read Full Post »

Rss_feed