Hi-Tech Balkan - PC, Tableti, Telefoni

Click here to edit subtitle

Blog

Sedam noviteta koji ce 2015. godinu uciniti odlicnom

Posted by HTB Team on January 27, 2015 at 10:30 AM

Prošla godina donela je veliki broj novih uređaja, predstavljene su nove tehnologije i značajno su unapređene već postojeće, ali ova godina bi trebalo da bude izuzetno uspešna. Sudeći po najavama, imaćemo više noviteta nego ikada do sada.


 

Baterija

Problem koji muči korisnike širom sveta jeste trajanje baterije i brzina punjenja iste. Brojne kompanije javljaju su blizu otkrića rešenja za oba problema i da bi do kraja godine moglo da dođe do revolucije u ovom segmentu.

 

Galileo

Sistem na kojem radi Evropska Unija postaće aktivan tokom ove godine. Galileo će biti mnogo brži i precizniji od aktuelnog GPS sistema.

 

Virtualna realnost

Prošle godine uređaji poput Oculus Rifta su doživeli pravu ekspanziju. U narednih 11 meseci očekuje se da se kompanije sve više fokusiraju na proizvodnju softvera za naočare za virtualnu realnost.

 

HTML5

Promenu koju će korisnici najviše primetiti je unapređenje na internet stranicama koje donosi HTML5 standard. Uz pomoć njega internet će postati pregledniji, lepši i brži.

 

Pametni satovi

Za samo godinu dana "pametni" satovi su postali izuzetno popularni i gotovo svaka kompanija ima svoj model. Uskoro će se pojaviti i model kompanije Apple, a do kraja godine biće još mnogo takvih uređaja.

 

Windows 10

Pre nekoliko dana, Microsoft je predstavio sve prednosti svog novog operativnog sistema koji će postati dostupan za nekoliko meseci.

 

Novi Wi-FI

Internet putem Wi-Fi konekcije postoji već desetak godina, ali ta tehnologija napreduje svakog trenutka. Tako je prošle godine predstavljen novi standard koji nudi bržu i sigurniju vezu između uređaja i rutera. On će postati još više rasprostranjen tokom 2015. godine.


Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments