Hi-Tech Balkan - PC, Tableti, Telefoni

Click here to edit subtitle

Blog

Rat konzola: ko pobedjuje: Ps4 protiv Xbox one

Posted by HTB Team on January 28, 2015 at 11:05 AM

Borba između ove dve konzole se zahuktala nakon što su kompanije počele da objavljuju igre za njih. Donosimo vam prednosti i mane oba uređaja.


 

Dizajn

Malo korisnika će se odlučivati samo na osnovu dizajna, ali on je svakako bitan do neke mere. Stoga ćemo spomenuti da je Xbox primetno veći i teži za skoro kilogram od svog japanskog konkurenta.

 

Povezivanje

U ovom segmentu Xbox je blago u prednosti pošto dolazi sa WiFi 802.11 a/b/g/n standardima (PS4 nema a) i podrška za kanale 2,4 GHz i 5 GHz (PS4 samo 2,4 GHz). Oba sistema imaju po 500 GB prostora i mogu se menjati za veći kapacitet. Kod PS4 nema opcije za dodavanje eksternog harda, dok Xbox pruža tu opciju, ali disk mora biti minimum kapaciteta 256 GB i standarda USB 3.0.



 

Igre

Za godinu dana broj naslova se popeo na oko 100 za svaku konzolu. Svaka kompanija nudi određeni ekskluzivitet ukoliko se odlučite za njihovu konzolu. Tako kod Microsofta dobijate mogućnost da uzmete jako popularnu Titanfall, kao i Halo franšizu. S druge strane, PS4 nudi Infamous: Second Son, LittleBigPlanet 3 i DriveClub.

Cena

Razlika u ceni između ove dve konzole je na strani PS4 (55.000-64.000) dinara. Ipak, bitno je naglasiti ono što dobijate u kutiji. Kada otvorite PS4 čeka vas konzola, jedan DualShock 4 kontrolor, HDMI kabl, micro-USB kabl, pretplata od 30 dana za PS Plus servis i slušalice (bubice). Xbox One korisnicima stiže u kutiji koja sadrži konzolu, jedan kontrolor, Kinect kameru, HDMI kabl, slušalice i dvonedeljnu pretplatu na Xbox Live Gold servis. Nema micro-USB kabla jer kontrolor koristi baterije.


Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments